Bedrijvigheid in de klas

De leerlingen op de basisscholen bij u in de buurt, met al hun vrije denkvermogen… Reken maar dat daar verrassende inzichten en oplossingen uit voortkomen voor vraagstukken waar u in uw bedrijf tegenaan loopt?!

Sterker, de praktijk van de Kubusschool toont aan dat dit zo is. Want bij deze aanpak voor het vak Wetenschap & Techniek draait het om externe opdrachtgevers in de school te halen.

Met concrete opdrachten, Kubusprojecten dus. Waar de leerlingen hun tanden in zetten. Door hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten. Door van en met elkaar te leren. Door eigen en elkaars talenten aan te spreken.

Ruim vijf jaar wordt er al gewerkt met de Kubusschoolaanpak. Met succes. Voor steeds meer leerlingen. Voor steeds meer leerkrachten. En zeker ook voor steeds meer ondernemers!

Nieuwsgierigheid prikkelen

Nieuwsgierigheid heeft de toekomst! Ook uw toekomst, de toekomst van uw bedrijf, uw organisatie. Op één voorwaarde: dat u de nieuwsgierigheid van de Kubusschoolleerlingen prikkelt. Blijft prikkelen.

Hoe? Door een mooi, uitdagend maar bovenal echt project te doneren. In te brengen in de Kubusschool, over te dragen aan de Kubusschoolleerlingen. Letterlijk en figuurlijk, want u komt het echt op school brengen. Om precies duidelijk te maken wat uw vraag, wat uw probleem is. Om hun nieuwsgierigheid te voeden, komen de leerlingen ook bij u over de vloer. Echt op bezoek dus. Zodat ze uw bedrijf goed leren kennen.

Oplossingen gepresenteerd

Daarna gaan ze aan het werk, de leerlingen. Desgewenst kunnen ze voor nog meer informatie de hulp inroepen van externe experts. Uiteindelijk worden alle oplossingen voor uw vraagstuk aan u gepresenteerd. Dat levert vaak uiterst levendige en over en weer leerzame discussies op.

Daarmee bent u als ondernemer – als u dat al zou willen – nog niet af van de Kubusschool. Want het laat zich raden dat de leerlingen maar al te nieuwsgierig zijn naar welke van hun oplossingen uiteindelijk concreet is toegepast en wat de effecten daarvan zijn geweest. Dus dat koppelt u na verloop van tijd maar al te graag terug.

Enthousiasme voor techniek

Trouwens, door uw bezoek aan de school, door uw concrete project, door de kennismaking met uw bedrijf prikkelt u niet alleen de nieuwsgierigheid van de Kubusschoolleerlingen. Heel grote kans immers dat u ook hun enthousiasme voor techniek danig prikkelt. En dan niet alleen de techniek specifiek binnen uw bedrijf, nee, ook techniek in meer algemene, in brede zin.

Bedrijven