Nieuw bestuurslid Stichting Kubusschool

Sinds vandaag, 5 maart, hebben wij Wouter van Dijk mogen verwelkomen als nieuw bestuurslid van de Kubusschool. Wouter is naast zijn werkzaamheden bij PNO consultants ook de initiatiefnemer van adoptidee. Met Wouter binnen ons bestuur hebben wij onze wens ingevuld om iemand met veel feeling met het bedrijfsleven binnen de Kubusschool te krijgen. Wouter zal zichzelf hier even kort  voorstellen:

Mijn naam is Wouter van Dijk. In het dagelijks leven vader van 2 dochters. Eentje van 8 en eentje van 3. Ik ben woonachtig in Groningen, hou ervan om de Noordelijke provincies per (race)fiets, auto of hardlopend te verkennen. Daarnaast ben ik een fervent voetballer en coach van het hockeyteam van mijn dochter. Ik ben werkzaam bij PNO. Een organisatie die zich bezig houdt bij de ondersteuning in ontwikkeling van innovatieprojecten en –onderzoeken en de financiering van deze projecten.

Ook ben ik initiatiefnemer van het project AdoptIDee (www.adoptidee.nl). Een project waarin we ICT-ondernemers hun probleemstellingen laten oplossen door kinderen uit groep 6, 7 en 8. Tijdens dit project raakte ik enthousiast van het creativiteitsvermogen van kinderen. Ook zie ik dat zij ons toekomst zijn en ontwikkeling van goede soft skills hier erg belangrijk is. Zeker met de dynamiek in onze maatschappij. Dit is precies de reden waarom ik de Kubusschool belangrijk vind. De Kubusschool leert ze om uitdagend met veranderingen om te gaan en echt te leven langs het credo van Pippy Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

 

Meer actueel nieuws


Artikel Didactief: Stel vragen, stimuleer nieuwsgierigheid De overheid ambieert dat wetenschap & techniek (w&t) vanaf 2020 op alle basisscholen structureel onderdeel… Lees meer
De Kubusschool in het nieuw! Nieuw logo, nieuwe website…. Ja, wij hebben onszelf opgefrist. Allemaal om nog beter te kunnen… Lees meer